Hvad betyder polyalfabetisk?
Hvad betyder polyalfabetisk?

Video: Hvad betyder polyalfabetisk?

Video: Hvad betyder polyalfabetisk?
Video: What does polyalphabetic mean? 2024, Marts
Anonim

Definition af polyalfabetisk .: ved hjælp af flere substitutionsalfabeter efter tur-se flere-alfabet-chiffer, progressivt-alfabet-chiffer, vigenère-chiffer.

Hvad er derudover polyalfabetiske chiffereksempler?

EN polyalfabetisk chiffer er nogen chiffer baseret på substitution, ved hjælp af flere substitutionsalfabeter. Vigenère chiffer er nok den mest kendte eksempel af en polyalfabetisk chiffer , selvom det er en forenklet specialtilfælde.

Hvad er derudover den første polyalfabetiske chiffer? Det først kendt polyalfabetisk chiffer var Alberti Chiffer opfundet af Leon Battista Alberti i omkring 1467. Han brugte et blandet alfabet til at kryptere klarteksten, men tilfældigt ville han skifte til et andet blandet alfabet, hvilket angiver ændringen med et stort bogstav i chiffertekst.

Folk spørger også, hvordan fungerer den polyalfabetiske chiffer?

Polyalfabetisk chiffer er en substitution chiffer , hvor det substituerede alfabet ændres flere gange i hele meddelelsen. For eksempel kan bogstavet N blive D efter at have kodet den første del af meddelelsen, men kodet som bogstavet W i den næste del af meddelelsen.

Hvad er forskellen mellem monoalfabetiske og polyalfabetiske cifre?

Det Forskelle EN monoalfabetisk chiffer er et, hvor hvert symbol i input (kendt som '' klartekst '' er tilknyttet et fast symbol i output (henvist til chiffertekst). Polyalfabetisk chiffer er nogen chiffer baseret på substitution, ved hjælp af flere substitutionsalfabeter.

Anbefalede: